Aina välillä iskee himo aasialaiseen ruokaan. Toisinaan päädyn lounastauolla työpaikan läheiseen thaimaalaisravintolaan herkuttelemaan, mutta välillä on kiva kokota kotona itsekkin aasialaistyyppisillä resepteillä. Tämä resepti on pikaisella etsinällä löydetty reseptitaivaasta.
Tällä hetkellä tavoitteeni on jokaisella kirjastoreissullani etsiä uusi reseptikirja ohjeineen kokeiltavaksi ja jokaisesta kirjasta olisi tarkoitus vähintään yksi kokeilu tehdä ennen seuraavan noutamista. Kenties ensi kerralla pitäisi etsiä aasialairuokia sisältävä keittokirja käteeni kirjaston hyllyjen väliin ekysyessäni.
500g broileria paloina
300g bambunversoja (tölkissä)
1 iso sipuli
1 chili
2 rkl ruokaöljyä
Kastike:
liemi bambutölkistä
1/2dl ketsuppia
4 dl vettä
1/2dl riisiviinietikkaa
3 rkl ruokosokeria
3 rkl riisijauhoja (tai maizenaa)
suolat ja pippurit
Sekoita kastike maustumaan.
Pilko chili ja ripuli ja paista ne kuumassa pannussa broilerin kanssa. Kun broileri on tarpeeksi kypsää lisää bambut, sipuli ja kastike hitaasti reunaa valuttaen. Pyöräytä aina pannun sisältöä ennen uuden ainesosan lisäämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti