keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Ruisleseleipäset

Koulussa on jo muutaman kuukauden ajan ollut kuitu ja sen terveellisyys niin näkyvästi esillä että se pakostikkin rantautui omaan keittiöön. Itse leipoessa tulee usein sorruttua vain siihen "pahaan valkoiseen" eli vehnäjauhoihin. Tuli sattumalta aiemmin kokeiltua kauraleseiden käyttöä pitsataikinaan ja pohja saikin kehuja. Leseet kun tekevät taikinasta tuhdimman. 
Kaupasta leseitä löytyikin montaa sorttia ja miehen toiveesta kodin kaappiin päättyi ruislesepaketti. Täytyy kyllä kokeilla muitakin leseitä leivontaan, mutta leseet on ehdottomasti hyvä lisä perusvehnäjauhojen sekaan. Tämä ohjekkin on bongattu elovena ruislesepaketin kyljestä.

Täällä keittiössä on siis tällä hetkellä hurahdettu leseiden ja kuidun maailmaan. Josko sitä viimein saisi vaihdettua pastat kokonaan tummaan ja kenties siirtyä osittain tumman riisin käytöön. Katsotaan miten käy..


2 dl vettä
1 dl ruisleseitä
½ tl suolaa
1 rkl siirappia/sokeria
1/4 dl öljyä
1tl kuivahiiva
3 dl vehnäjauhoja

Taikinan kuuluu jäädä sekoitettaessa löysäksi. Nostele taikina lusikoiden avulla leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja tautele pyöreiksi leiviksi. Anna kohota ½ tuntia ja paista 225 asteesa 8-12 minuuttia,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti