torstai 11. kesäkuuta 2009

Mansikkajäädyke

Nyt kun tässä taloudessa on siirrytty maidottomaan ruokalinjaan on pitänyt alkaa kokeilemaan reseptejä uusilla aineilla. Yhtenä hyvänä maitotuotteiden korvaavana löytyi kaupasta Sunnuntain vaahtoutuva vaniljakastike, joka on täysin maidoton. Vaniljakastiketta jäi jäljelle raparperipiirakka herkuttelusta melko paljon. Onneksi paketin kyljestä bongatulla ohjeella sai loputkin kastikkeet käytettyä.


Mansikkajäädyke:
250 g mansikoita
2 prk Sunnuntai Vaahtoutuvaa Vaniljakastiketta
1 dl fariinisokeria
1/4 tl kanelia

Soseuta mansikat. Yhdistä kaikki aineet. Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan (1 ½ l) tai annosvuokiin. Pakasta yön yli.

Ota jäädyke pakastimesta noin 20 minuuttia (annosjäädykkeet 5-10 min) ennen tarjoilua. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Voit tarjota jäädykkeen kinuskikastikkeen kanssa (erinomaisen hyvää ilmankin!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti