lauantai 14. helmikuuta 2009

Bagelit

Tämän ohjeen löysin Pirkan paras leivotakirjasta. Teko ei ollut niin monimutkaista kuin olin ajatelut joten eiköhän näitä vielä muulloinkin tehdä. Osan sai pistää pakkaseen talteen, joten herkkuja riitti myöhemmäksikin.


n. 15 kpl:ta
5dl vettä

2tl suolaa
½rkl sokeria
100 g margariinia tai voita
4 dl hiivaleipäjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl hiivaa

Valmista taikina ja jätä se kohoamaan n.½ tunniksi. (mä kyllä kohotin koko päivän ajan).
Leivo taikina tangoksi ja jaa se osiin. Pyöriä osat puliksi ja kohota liinan alla n.15 min.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Paina pullien keskelle reikä ja venytä ne rinkeleiksi. Pudota enintään 3 rinkeliä kiehuvaan veteen kerrallaan ja keitä niitä 30-40 sekunttia.
Nostele keitetyt rinkelit uunipellille ja ripottele päälle unikon-/seesaminsiemeniä. Paista uunissa vielä 225 asteessa 15 min.

Halkaise jäähtyneinä ja täytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti