maanantai 12. tammikuuta 2009

Juustoinen persiljaleipä

Tekemisen tarve oli niin suuri että piti etsiä netistä joku kiva resepti iltapalaksi. Pitkään selattua päädyinkin sitten täällä olevaan herkulliseen reseptiin ja piti ihan kaupasta varta vasten lähteä persiljanippu ostamaan. Mutta mielettömän hyvää tuli ja toinen patongeista katosikin heti lämpimänä parempiin suihin. Joten suosittelen :)

(ja kuva tulee jahka saan tämän taas toimimaan...)

Juustoinen persiljaleipä
3 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
25 g margariinia

Täyte:
25 g margariinia
2 dl silputtua persiljaa ja juustoraastetta

Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola sekä jauhotilkkaan sekoitettu kuivahiiva. Alusta joukkoon loput jauhot vähitellen. Lisää lopuksi sulatettu voi. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa paikassa. Kauli taikina n. 30-40 cm:n levyksi. Levitä pehmeä voi taikinalle ja ripottele päälle persilja-juustosekoitus. Kääri taikina rullalle ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa taikinatanko päältä halki pituussuunnassa, mutta jätä toinen pää yhteen. Kierrä taikinatangot toistensa ympäri. Nipistä päät yhteen. Kohota liinan alla. Paista 200 asteessa n. 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti